75 Jarige PvdA zet lid van het eerste uur Sietse Dijkstra in de bloemetjes

Op 9 februari bestond de Partij van de Arbeid 75 jaar. Dit is voor de partij alle reden om de leden van het eerste uur deze maand in het zonnetje te zetten. In Smallingerland is de 96 jarige Sietse Dijkstra één van de 90 landelijke leden, die vanaf het ontstaan van de partij lid zijn geweest. Reden voor het afdelingsbestuur hem persoonlijk te feliciteren met dit jubileum.
In zijn verschillende woonplaatsen heeft Dijkstra zich voor de partij ingezet, tot hij in 1970 directeur werd van de MAVO in Drachten. Wel is hij altijd de actuele politiek blijven volgen. Nog steeds is Dijkstra een regelmatige bezoeker van de afdelingsvergaderingen en goed op de hoogte van allerlei ontwikkelingen.

In 1946 is de PvdA ontstaan na een fusie van de SDAP, Vrijzinnig-Democratische Bond en de Christelijk-Democratische Unie.
Deze partijen bestonden ook al voor de Tweede Wereldoorlog, maar na de oorlog was er behoefte aan een nieuwe partij, waarin ruimte was voor het socialistische gedachtengoed, maar ook voor liberale, gelovige en humanistische ideeën. De genoemde partijen verenigden zich onder de naam Partij van de Arbeid.