Ga naar de inhoud

Beter bouwen voor onze inwoners

Dinsdagavond 21 mei stond op de raadsagenda onze motie over beter bouwen voor onze burgers. Wij zijn ontevreden over hoe de ruimtelijke bouwplannen in onze gemeente tot ontwikkeling worden gebracht. De omwonenden worden te weinig en te laat betrokken en je weet als inwoner van deze gemeente gewoon niet wat je kan verwachten. Nu is dat niet alleen ons gevoel, maar iedereen die je buiten het gemeentehuis spreekt, herkent dit en is het hier eigenlijk wel mee eens. Anton gaf hiervan mooie voorbeelden. Bijzonder om te horen is dan wel dat de portefeuillehouder volhoudt dat het wel goed gaat. We kennen de wethouder als een kundig bestuurder, maar dit is wel erg leven in de eigen bubbel. 

Jammer genoeg staan voor de lokale partijen en de SLS, kennelijk de burgers niet zo centraal als je zou denken en trokken de coalitiepartijen zich terug achter het bestuurlijke standpunt dat over een half jaar een evaluatie gepland staat. Met alleen steun van D66 en de SP haalde de motie het niet.  

Tsja, wil je eerst nog meer inwoners tegen je in het harnas jagen dan moet je vooral zo doorgaan. Wij zullen er op blijven hameren dat wij vinden dat onze inwoners beter betrokken moeten worden en dat zij een voorspelbaar gemeentebestuur mogen verwachten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.