Kiezers kozen massaal voor PvdA beleid!

Kaas van het brood

“Kiezers kozen massaal voor PvdA beleid!” Dat is de conclusie die Peter de Waard in de Volkskrant van 17 maart trekt. Wel jammer voor ons is dat de kiezers alleen andere hokjes rood kleurden.

Donderdag 16 maart de dag na de uitslag zaten we als bestuur met de fractie bij elkaar en de verwerking van deze mokerslag was bij iedereen zichtbaar nog in volle gang. Tegelijkertijd drukt de songtekst Opzij, opzij, opzij van Herman van Veen nog het beste het gevoel uitdrukt dat we met zijn allen hebben: “We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. We kunnen nu niet blijven, We kunnen nu niet langer blijven staan.”

Opstaan en weer doorgaan. De gemeenteraadsverkiezingen zijn over 1 jaar, om precies te zijn 52 weken en een drie dagen. We kunnen lokaal niet voorzien hoe dan het momentum voor de PvdA landelijk zal zijn. Wat we wel kunnen doen is dit komende jaar dag in dag uit laten zien wat de PvdA voor Smallingerland betekent en wat onze plannen zijn voor een volgende periode. Daarover hebben we afgelopen donderdag met de fractie vooral gesproken. De fractie heeft een aantal belangrijke thema’s hiervoor benoemd zoals; wonen in Smallingerland, duurzaamheid, basisinkomen, welzijn en welbevinden, gastvrij Smallingerland, jongeren en een regelluwe overheid. Onderwerpen waarmee de PvdA zich lokaal onderscheidt van de andere partijen. Onderwerpen ook waarin we vaak al veel bereikt hebben en waarvan de fractie ziet dat er nog belangrijke stappen gezet kunnen en moeten worden. De komende 52 weken willen we hiermee dag in dag uit aan de weg timmeren. Gezamenlijk. Niet alleen de fractie maar ook met leden en andere betrokkenen. Willen we het verschil blijven maken dan is het komende jaar “alle hens aan dek” het credo.

De komende ledenvergadering van 27 maart zullen wij met de fractie en u hierover verder plannen maken. Ons doel de komende 52 weken alle dagen het nieuws en de politieke agenda in Smallingerland bepalen. Zodat iedere inwoner in Smallingerland weet wat wij voor hun betekenen. Met als resultaat dat we op 21 maart 2018 in Smallingerland het kaas niet opnieuw van ons brood laten eten. Komen naar de ledenvergadering dus! En bereid u er vast op voor dat u niet langs de kant kunt blijven zitten!

O ja, in het kader van het beschikken over kaas en brood, morgen toch weer langs Gorredijk om boodschappen in te slaan. Het blijft jammer dat dit in Drachten nog niet kan! (Met dank aan de Romeinse senator Cato Maior).

Maarten Noordhoff