Ga naar de inhoud

Roel Haverkort lijsttrekker PvdA Smallingerland

De concept kandidatenlijst van de PvdA Smallingerland wordt aangevoerd door de huidige wethouder Roel Haverkort. De kandidaatstellingscommissie heeft gekozen voor een mix van huidige raadsleden en nieuwe gezichten.

In de afgelopen maanden heeft de kandidaatstellingscommissie van de afdeling Smallingerland hard gewerkt aan de totstandkoming van een concept-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Met trots presenteren wij deze lijst van PvdA-ers die met veel enthousiasme onze waarden en visie voor Smallingerland willen gaan vertegenwoordigen in de raad.

Bij het samenstellen van de lijst is enerzijds gekeken naar de persoonlijke kwaliteiten van de individuele kandidaten en daarnaast naar de effectiviteit van een toekomstige fractie. Op die manier kan de PvdA, ongeacht het aantal zetels, een topteam in de raad brengen dat elkaar aanvult en versterkt.

De huidige fractievoorzitter, Trees Flapper, heeft aangegeven na drie perioden in de raad zich niet meer beschikbaar te stellen voor een nieuwe periode. Zij kijkt uit naar meer vrije tijd. Trees Flapper blijft wel actief voor de PvdA als bestuurslid van het Friese gewest.

De nieuwe lijst wordt aangevoerd door de huidige wethouder Roel Haverkort. De eerste zeven plekken is een mix van oud en nieuw talent. Daarmee wil de partij continuïteit waarborgen, maar ook de blik naar de toekomst richten.

De volledige lijst wordt binnenkort via deze site bekend gemaakt.

De conceptlijst staat geagendeerd voor de Algemene Ledenvergadering op 11 december 2017. Dan stellen de leden van de afdeling de kandidatenlijst definitief vast.

De concept-kandidatenlijst met de eerste zeven  kandidaten ziet er als volgt uit:

1 Roel Haverkort                  m Drachten – wethouder
2 Dini Mulder                        v  Drachten – raadslid
3 Angela Visser                     v  Houtigehage – thuiszorgmedewerker/schoonheidsspecialiste
4 Anton Pieters                     m Drachten – raadslid
5 Henk Hofstra                     m Drachten – kunstenaar
6 Jan Johannes Veldkamp    m Drachten – docent en fractievolger
7 Marco Keizer                      m Drachten – belastingadviseur