Ups & Downs

Voor ons als bestuur van uw club was het een tijd van Up en down! Wat we niet zagen aankomen was het besluit van een bestuurslid om alle werkzaamheden voor de partij te stoppen. Privé omstandigheden maakten dat de inzet voor onze partij niet meer gecomineerd kon worden met de dagelijkse werkzaamheden en andere verantwoordelijkheden. We hebben uiteraard alle begrip voor dit ook voor haar moeilijke besluit.

Tegelijkertijd kwam de penningmeester met de mededeling dat hij met ingang van de volgende periode zijn werkzaamheden als bestuurslid gaat beëindigen. Voor ons was deze opeenstapeling wel een “dalletje”. Het triggert tegelijkertijd ook de vraag “past de organisatievorm van onze club bij deze tijd?” Veel mensen hebben een druk bestaan en zijn best bereid zich in te zetten voor van alles en nog wat, maar wel kortlopend, met een begin en een duidelijk eindpunt. Misschien moeten we als bestuur ook wel meer klussen formuleren en daarvoor de mensen om ons heen vragen zich in te zetten. Kortom zo’n moment geeft ook weer een impuls voor nieuwe gedachten en werkwijzen. Verder gaan we natuurlijk op zoek naar versterking van ons bestuur en de eerste gesprekken hierover hebben al plaatsgevonden. Heeft u belangstelling of kent u iemand, schroom niet en laat het weten dan kunnen we in de volgende ledenvergadering met een voorstel voor een vernieuwing van het bestuur komen.

Donderdag 19 februari hebben we met de fractie, Nieske en het bestuur bij elkaar gezeten. Het gesprek ging over de vraag hoe we meer proactief naar buiten kunnen komen. Het politiek café van maandag 16 februari was bijvoorbeeld erg leuk en voedend. Op de vraag hoe je meer zou kunnen doen, kwamen veel leuke ideeën en soms uiteraard ook wel minder realistische ideeën naar voren (wat dacht u van een pizza punten sessie in het Slingepark, ik zie de fractie al skaten!).  Het belangrijkste van deze bijeenkomsten is misschien nog wel dat het onderlinge clubgevoel wordt versterkt. Politiek is wat dat betreft wel een rare activiteit. We zijn één club, maar fractie en wethouder hebben elk hun eigen rol en taak. Benadruk ik dat we één club en één team zijn; in de uitvoering is dat niet zo.

Zo wie zoo denk ik wel eens dat je aardig masochistisch moet zijn om in de politieke arena te stappen. Waar we in de dagelijkse werkzaamheden met respect met elkaar omgaan, lijkt het in de politieke arena vaak meer op twitter scheld kanonnades. Tuurlijk geld ook hier “if you can’t stand the heat, get out the kitchen”; maar het is ook mensenwerk.

Bijvoorbeeld bij al dat “gekrakeel” over de detailhandelsvisie vraag ik mij af wie schiet hier wat mee op? In ieder geval niet de detailhandel, want over het centrum van Drachten is nog nooit zoveel negatieve berichtgeving geweest. Niet de politiek als geheel, want de indruk dat de politiek aanrommelt blijft hangen. H&I misschien? Ik heb geen beeld gekregen bij wat deze belangenbehartigers voor de winkeliers nu nastreven buiten het obligate “sterk centrum”, u wel? Misschien was het wel leuk voor de pers. Hoewel; wat is dat voor een raar bericht over een raad als tandeloze tijger? De meerderheid beslist, of je dat bevalt is een andere. Wie dan wel? Misschien een leider van een oppositiepartij die de krant haalt? Tsja, vanuit dat individuele belang…

Ik ben blij dat onze club werkt vanuit gemeenschappelijke sociaaldemocratische normen en waarden. Ik vrees dat de enige lachende derde van deze vertoning enkele onroerend goed eigenaren zijn. En dan ben ik wel weer benieuwd naar de relaties tussen de onroerend goed eigenaren en de spelers; kijk, dat lijkt me nou leuke onderzoeksjournalistiek!
Overigens; zondagmiddag natuurlijk langs Gorredijk om even in te slaan; het blijft jammer dat dat in Drachten nog niet kan.

Maarten Noordhoff

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*