Weer aan de slag!

Verbazingwekkend blijf ik het vinden hoe snel zo’n periode van onthaasting weer achter je ligt en de dagelijkse beslommeringen je weer opslokken.

Afgelopen maandag hadden we een extra ledenvergadering van onze club. Voor de verandering nu eens met zijn allen om tafel gezeten in plaats van de traditionele theater opstelling met een bestuurstafel op de kop. Het was een leuke bijeenkomst waarin veel leden iets bijzonders over hun eigen leven verteld hebben. Wist u bijvoorbeeld dat Harry Balgobind in 1970 nog in Suriname op de Mulo zat? Of dat Willem Haarsma al in die tijd met Joop Mulder (de oprichter van Oerol) allerlei partijen organiseerde in wat wij nu noemen “zuipketen”. Willem bezwoer ons dat het toen nog enkel koffie betrof, maar of we dat nou helemaal moeten geloven? En wist u dat Sjoerd Bonnema niet alleen nu onze penningmeester is, maar al als kleine jongen bij de kassa van het zwembad De Welle op de centjes paste?

Naast de vele leuke anekdotes hebben we de voorstellen voor het congres op 17 en 18 januari besproken. Gerrit Leistra en Trees Flapper zullen voor ons naar het congres gaan. Verder overheerst deze dagen uiteraard het nieuws uit Frankrijk. Naast afschuw en gevoel van machteloosheid tegenover zulk bruut geweld is de massale opkomst en steun voor meningsvrijheid en de bijbehorende normen en waarden hoopgevend.
Maarten (Charlie) Noordhoff

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*