Steeds meer Nederlandse huishoudens hebben moeite om hun energierekening te betalen. Dat gaat de komende maanden weer pijnlijk duidelijk worden, als het buiten kouder wordt en de dagen weer korter zijn.

Volgens een groot onderzoek leven in Nederland anderhalf miljoen mensen in energiearmoede. Dat zijn vooral mensen met een laag inkomen. De gasprijs is gigantisch gestegen en heeft ook invloed op de prijs voor elektriciteit, dus de energiearmoede zal ook toenemen.

De PvdA maakt zich daarover zorgen. We spreken tegenwoordig van energiearmoede als een huishouden 8% of meer van het besteedbare inkomen aan de energierekening kwijt is.

Wij vinden dat dat niet kan, maar we weten dat het wel bestaat. Mensen die om vier uur ’s middags de verwarming uit moeten doen en om acht uur in bed gaan liggen, omdat het anders te duur is. Het alternatief is ook niet erg aantrekkelijk: schulden maken.

Denkt u zelf ook dat de energierekening wel erg hoog uitvalt? Maakt u zich zorgen over de komende winter? Vul dan onderstaande vragen in en help ons om op te komen om deze vorm van armoede te bestrijden.