Inspirerend

Ben je opgehouden met je blog? Vroeg mijn zoon gisteren. Nee, euh… ik had even wat minder inspiratie. Een dag later vraagt Jaap waar de volgende blog blijft. Dat zijn in ieder geval twee lezers! Geïnspireerd werd ik vandaag in ieder geval door de “Open Oproep Bevrijd wonen. Jouw Tiny House in Almere!” De gemeente Almere wil de mogelijkheden van huisvesting van kleine huishoudens in compacte, betaalbare huizen in een BouwEXPO verkennen. De 25 winnende inzendingen van deze openbare ideeënprijsvraag kunnen worden gerealiseerd op het terrein van de BouwEXPO 2016-2017. Kijk, daar wordt ik nu enthousiast van.

Op een andere manier zoeken naar mogelijkheden voor betaalbaar wonen waarbij niet gelijk in subsidies gedacht wordt. Gisteren heb ik met Rein de Valk afgesproken dat hij met het onderwerp wonen aan de slag gaat om ook in Smallingerland nieuwe initiatieven voor betaalbaar wonen te stimuleren. Heeft u ideeën of wilt u meedenken dan horen wij dat graag. De bedoeling is dat rond de zomer een aantal ideeën voor Smallingerland zijn uitgewerkt en besproken kunnen worden. Een mooi initiatief dat wat mij betreft navolging krijgt ook op andere terreinen. Verder clubnieuws vanuit het bestuur betreft het voorbereiden van de voorjaarsbijeenkomst. Deze staat gepland voor 18 april dus die datum kunt u alvast noteren. Op deze ledenbijeenkomst zullen we in ieder geval stil staan bij de 70e verjaardag van de partij en de lokale geschiedenis. Uiteraard zetten we ook onze leden vanaf het eerste uur hierbij in het zonnetje.

Belangrijk lokaal politiek nieuws is wat mij betreft dat de zondagssluiting op de agenda komt. Want uiteraard ook afgelopen zondag naar Gorredijk gereden om boodschappen in te slaan: het blijft jammer dat dit in Drachten nog niet kan!

Maarten Noordhoff

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*