PvdA wil gratis mondkapjes voor de minima [update]

[update] Ondertussen worden de mondkapjes beschikbaar gesteld. Ze kunnen worden afgehaald bij de bibliotheek en de Brede Scholen. De Bibliotheek is nu op last van het Rijk gesloten, maar wanneer u aanbelt kunt u hier de mondkapjes nog ophalen. Na week 45 wordt er opnieuw gecommuniceerd waar de mondkapjes af te halen zijn.

Binnenkort wordt het dragen van mondkapjes door de regering voor iedereen verplicht gesteld. Voor het goed naleven van de regels is het belangrijk dat de mondkapjes regelmatig worden vervangen. Dit doet een extra aanslag op de huishoudbeurs van iedereen.

Vooral voor mensen die rond het minimuminkomen leven, of in de schuldsanering zitten, betekent dit een onvoorziene kostenpost op hun dagelijkse budget.

De PvdA Smallingerland maakt zich hierover zorgen en heeft in de gemeenteraad van 20 oktober aan het college gevraagd of de gemeente bereid is om voor deze doelgrepen gratis mondkapjes te verstrekken.

In de beantwoording gaf wethouder Bert Westerink aan positief tegenover dit voorstel te staan en te gaan onderzoeken hoe één en ander gerealiseerd kan worden, bijvoorbeeld in samenwerking met de voedselbank.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*