België

Afgelopen weekend waren we in Gent. Een mooi plaatsje en ik kan het iedereen aanbevelen, maar daar gaat het mij nu even niet om. Over de grens zie je alles met een roze bril.

Prachtig gerestaureerde binnenstad, vriendelijke mensen met van die mooie uitdrukkingen zoals de serveerster die meld dat het restaurant is volzet!  Maar ook even verderop is lekker eten en nog eens betaalbaar ook. Al snel denk je waarom is dit bij ons niet? Tot je wat verder op stap gaat en dan achtereenvolgens tegenkomt; een uitrit van een parkeergarage waar je je van afvraagt aan welke kant de auto vast gaat lopen, wegen waarvan het wegdek meer gat dan weg is, een weg over wat een een industriegebied lijkt te zijn maar dan staat er ook pardoes een “Bijlmer flat”.

Thuis gekomen waardeer je dan de kwaliteit van ons dorp weer volop. In dit licht is het grappig om te zien hoe onze raad discussieert over het centrum. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben een grootvoorstander van de centrumplannen en vind het terugbrengen van de Drachtstervaart echt een heel goede zet. Maar toch moet ik wel een beetje grinniken als ik zie dat de lokaal rechtse oppositie een groot voorstander blijkt te zijn van nog meer overheidsingrijpen in het centrum en wil dat de gemeentelijke overheid nog een extra pandje aanschaft; leg dat maar eens aan een Belg in Gent uit… Trots ben ik dan ook op onze raadsleden die laten zien zich volop bewust te zijn dat het over gemeenschapsgeld gaat dat de gemeente uitgeeft. Overigens; zondagmiddag op weg naar huis natuurlijk toch langs Gorredijk gereden om even in te slaan; het blijft jammer dat dat in Drachten nog niet kan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*